So today is the final course of the fête national celebrations and is also this week’s ‘tart of the week’. Tart tatin is a traditional upside down apple tart, slightly caramelized and absolutely delicious. It is a simple recipe, the only chore is the peeling and cutting of the apples, but it is worth the effort.
Alors aujourd’hui c’est le plat final des célébrations de la fête national et c’est aussi ‘la tarte de la semaine’. Tarte tatin est un traditionnel tare à l’ envers, légèrement caramélisée et absolument délicieuse. C’est une recette simple, la seule corvée est la épluchant et la coupant des pommes, mais elle vaut la peine.
Ingredients:
100g butter
150g sugar
750g – 1kg apples
Puff pastry
Ingrédients:
100g de beurre
150g de sucre
750- 1kg de pommes
La pâte feuilletée
Peel and cut the apples into quarters.
Melt the butter in a 22cm Tarte Tatin dish, and then add the sugar.
When it starts to foam add the apples, placing them round side down.
Cook them until soft and the sugar has caramelized slightly.
Leave to cool for 10 minutes, then cover with pastry and cook at 200˚C for 20-30 minutes.
Serve warm with crème fraiche.
Épluchez et coupez les pommes dans les quarts.
Faites le beurre fondre dans un moule à Tarte Tatin, et puis ajoutez le sucre.
Quand il commence à mousser ajoutez les pommes, mettez-les avec la cote ronde à l’envers.
Lassiez refroidir pendant 10 minutes, puis couvrez-la avec la pâte et enfournez et laissez cuire à 200˚C pour 20 -30 minutes.
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