Friday, 22 July 2011

Chocolate Mousse

Chocolate mousse is one of my favourite foods, an occasional decadent treat; it is best dark and sweet with a really light texture.  This is a Delia recipe that contains raw eggs, I have no issues with cooking with raw egg but it is, of course possible to make this recipe with just cream and chocolate.  Enjoy!

La mousse au chocolat est un de mes cuisines préférées, une gâterie occasionnelle ; c’est mieux noir et doux avec une texture moelleuse.  C’est une recette de Delia que contient les œufs cru, je n’ai pas des issues avec cuisiner avec les œufs cru mais c’est, bien sûr possible à faire cette recette avec seulement le crème et le chocolat. Bon appétit.


Ingredients :
200g dark chocolate
120ml warm water
40g golden caster sugar
3 eggs

Ingredients :
200g de chocolat noir
120ml de eau chaud
40g de sucre d’or
3 œufs

Melt the chocolate with the water in a bowl over simmering water.
Leave to cool for 2-3 minutes.
Mix in the egg yolks.
Whisk the egg whites into peaks the mix in the sugar one third at a time.
Fold the eggs whites into the chocolate then spoon into ramekins.
Chill for 2 hours and serve with whipped cream.

Faites fondre le chocolat avec l’eau dans un saladier sur l’eau a feu doux.
Laissez refroidir pour 2-3 minutes.
Mélangez les jaunes des œufs.
Battez les blancs des œufs puis ajoutez le sucre un tiers par fois.
Incorporez aux blancs dans le chocolat puis mettez dans les ramequins.
Faites refroidir pour 2 heures et servez avec la crème chantilly.