Saturday 16 July 2011

Tart of the week

Apricots are in season at the moment so I felt that they had to be the focus of this weeks ‘tart of the week’. This is an extremely easy recipe that can be adapted to serve any amount of people; it looks spectacular and tastes great. 

Les abricots sans dans la saison ce le moment alors j’ai senti que ils ont du être le foyer de ‘la tarte de la semaine’. C’est une recette extrêmement facile que peut être adapté à servir quelque quantité des personnes ; il regarde spectaculaire et il gout belle.

Ingredients:
Puff pastry
500g apricots
1tbsp apricot jam
1 tbsp sugar
Almonds 

Les ingrédients:
Pate feuilletée
500g des abricots
1 c. soupe de la confiture des abricots
1 c. soupe du sucre
Armandes

Preheat the oven to 200˚C.
Sprinkle some water on the baking tray to help the pastry rise.
Spread out the pastry and cover with apricot jam.
Lay the apricot halves on top and sprinkle with sugar.
Put in the oven and bake for 20 minutes, then add the almonds.
Cook for 10 more minutes. Serve hot or cold with cream or ice cream.

Préchauffez le four à 200˚C.       
Saupoudrez de l’eau sur une plaque pour aider la pâte à lever.
Etalez la pâte et couvrez avec la confiture des abricots.
Arrangez les moites des abricots et saupoudrez le sucre.
Mettez dans le four et faites cuire pendant 20 minutes, puis ajoutez les amandes.
Enfournez et laissez cuire 10 minutes. Servez chaud ou froid avec la crème ou la glace.