Monday, 27 June 2011

Salade niçoise

Salade niçoise, I’d say is a classic French dish, very retro and very tasty. The lettuce in this recipe was grown in the back garden in Brittany by my granddad and was freshly picked for the occasion, the beans were not ready yet so they are unfortuantely shop bought. Also I forgot the black olives but replaced them with green. The French eat this as a starter; I made it as main course, but it could easily be served for a lunch as well.

Salade niçoise, Je dirais est un repas classique de français, très retro et très goutant. La laitue dans ce recette vient du jardin en Bretagne par mon grand-père et est choisi pour l’occasion, les haricots ne sont pas prêt d’être mangé alors ils viennent d’un magasin, malheureusement. Aussi j’ai oublié les olives noires mais ils sont remplacés avec les verts. Les français mangent cette salade come un hors d’œuvre; je la fait comme le repas principal, mais elle peut marcher aussi pour le déjeuner.


The ingredients are/ can be: (they often vary)
Hard boiled eggs
Tuna
Lettuce ( from the garden)
Tomatoes
Red peppers
Beans
Potatoes
Anchovies
Black olives
Chives (from the garden)

Les ingrédients sont/ peuvent etre: ( ils varient souvent)
Les œufs
Le thon durs
La laitue (du jardin)
Les tomates
Piment doux rouge
Les haricots verts
Les pommes de terre
Les anchois
Les olives noires
Ciboulette (du jardin)

This doesn’t really require instructions but cook the potatoes, beans and eggs.
Then arrange the ingredients beautifully on a plate, serve with dressing and bread.


Ce n’a pas besoin de instruction mais cuisez les pommes de terres, les haricots et les œufs.
Puis arrangez les ingrédients joliment sur un plate, servez avec la vinaigrette et le pain.