Wednesday, 13 July 2011

Bœuf Bourguignon

For the main course I have chosen “Bœuf Bourguignon”, this is another recipe I have never attempted before, and again I’ll have my sous chef on hand to prepare the meat! This is a beef stew cooked in red wine, normally a burgundy, it really tender and the lardons and shallots give it a wonderful flavour. Stews were generally used with cheaper cuts of meat as a way of making them more tasty, the fat from lardons was used to cook the beef and the other ingredients.

Pour le plat principal j’ai choisi “Bœuf Bourguignon”, c’est une autre recette que je n’ai jamais attente avant, et encore j’ai mon sous-chef disponible pour préparer la bœuf ! C’est un ragout du bœuf cuit dans le vin rouge, normalement le bourgogne, c’est très tendre et les lardons et les échalotes le donnent une saveur merveilleux. 

Ingredients: (serves six)
1.3 kg beef
600ml red wine
1 onion
200g lardons
300g shallots
Garlic
Herbs provincial

Ingrédients:
1,3 kg de bœuf
600ml de vin rouge
1 oignon
200g de lardons
300g de échalotes
L’ail
Les herbes de provinces

Brown the meat in oil, remove from the casserole and cook the onions.
Re-add the beef, then pour in the wine and add the herbs provincial and garlic.
Cook on low heat or in an oven for 2 hours.
Cook the shallots and the lardons, then add to the stew and cook for a further hour.
Serve with potatoes and salad or ratatouille.

Faites roussir la viande dans l’huile, enlever de la casserole et faites cuire les oignons.
Re-ajoutez le bœuf, puis versez le vin et ajoutez les herbes et l’ail.
Faites cuire sur une chaleur basse ou enofurnez dans le four pendant 2 heures.
Faites cuire les échalotes et les lardons, puis ajoutez-les dans le ragout et faites cuire pour une autre heure.
Servez avec les pommes de terre et la salade ou ratatouille.


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