This week’s tart of the week is tarte au citron; this is also from my tart and tartlets recipe book from my holiday 2 years ago. This is an incredibly simple beautiful tart and goes well with vanilla ice-cream.
La tarte de semaine de ce semaine est tarte au citron ; c’est aussi de mon libre de recette des tartes et tartelettes de ma vacance il y a deux ans. C’est une tarte tellement simple et belle et elle va bien avec la glace vanille.
Ingredients :
Shortcrust pastry
3 lemons
1 egg
180g sugar
140g butter
Ingrédients:
La pâte sable
3 citrons
1 œuf
180g de sucre
140g de beurre
Cook the pastry for 30 minutes.
Cook the lemon juice and the sugar, until it has dissolved.
Add the butter and beaten egg and cook until it thickens.
Let it cool and then pour it into the tart.
Enfournez la pâte pour 30 minutes.
Faites cuire le jus des citrons et le sucre, jusqu’à c’est dissous.
Ajoutez le beurre et l’œuf battu et faites cuire jusqu’à il épaisse.