Friday, 29 July 2011

Chocolate Courgette Cake

This recipe was given to us by one of our neighbours who found it on the Elle website. It is really dark chocolate recipe and really moist and even better when made with courgettes picked fresh from the garden. I think that the whole concept of putting vegetables into cake is more American than French but it is nonetheless a delicious cake.

Cette recette nous est donnée par un de nos voisins qui l’a trouvé sur le site d’Elle. C’est une assez chocolat noir recette et très moelleux et c’est mieux quand c’est fait avec les courgettes récoltent frais du jardin. Je pense que le concept entier de mettre les légumes dans les gâteaux est plus américain que français mais c’est néanmoins un gâteau délicieux.

Ingredients :
110g butter or 120ml oil (or as my neighbour and I used half and half)
240g flour
3 eggs
60g cocoa powder
1tsp bicarbonate of soda
1tsp baking powder
½ tsp salt
180g brown sugar
1tsp coffee
350g courgette
160g dark chocolate chips

Ingrédients :
110g de beurre ou 120ml d’huile (ou comme mon voisin et moi avons utilisé moitié et moitié)
240g de farine
3 œufs
60g de poudre de cacao
1 c. café de bicarbonate de soude
1 c. café de levure chimique
½ c. café de sel
180g de cassonade
1 c. café de café instantané
350g de courgettes râpées
160g de pépites de chocolat noir

Preheat the oven to 180˚C and butter a 25cm tin.
Mix together the flour, cocoa, baking powder, bicarbonate of soda and salt.
In another bowl, cream the butter and sugar.
Add the eggs one by one and the coffee.
Mix 2/3 of the flour with the egg mix.
Then add the courgettes and the chocolate chips and the mix in the remaining flour.
Cook for 40 to 50 minutes.

Préchauffez le four à 180˚C et beurrez un moule a gâteau de 25cm.
Mélangez la farine, le cacao, la levure, la soude et le sel.
Dans un autre saladier, mélangez ensemble le beurre et le sucre.
 Ajoutez les œufs un par un et le café.
Mélangez 2/3 de la farine dans le mélange des œufs.
Puis ajoutez les courgettes et les pépites et incorporez la farine restant.
Enfournez pour 40 à 50 minutes. 

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