Sunday 24 July 2011

Madeleines au Citron

I’ve always wanted to make madeleine’s they are a really cute shape and they can be eaten time, the tin I bought came with a recipe for madeleine au citron, which I have adapted to make into lemon drizzle madeleines as we didn’t have any actual lemons only the juice. Time for Sunday afternoon tea!

Je voulais toujours faire des madeleines ils ont une forme très mignonne et ils peuvent être mangés a tout moments, le moule que j’ai acheté est venu avec une recette pour les madeleines au citron, que j’ai adapté pour faire les madeleines au ‘lemon drizzle’ car nous n’avons pas des citrons seulement le jus. C’est le temps pour du thé de quatre heures.

Ingredients :
125g butter
125g flour
125g sugar
4 eggs
1 sachet vanilla sugar
Zest of one lemon
(or 100g of icing sugar and 4tbsp lemon juice heated together and poured on top of the cooked madeleines)

Ingrédients:
125g de beurre
125 de farine
125g de sucre en poudre
4 œufs
Un sachet de sucre vanille
La zest d’un citron
(ou 100g de sucre glace et 4c. soupe du jus de citron chauffe ensemble et verse sur le haut des madeleines cuisine)

Cream together the butter and sugar, then add the egg yolks one by one.
Then mix in the flour, vanilla sugar and lemon zest.
Whisk the eggs whites into stiff peaks with a pinch of salt.
Mix the eggs into the other mixture.
Pour the mixture into the prepared mould.
Cook for 5 minutes at 180˚C then for 10 minutes at 200˚C.

Faites battre le beurre et le sucre, puis ajoutez les jaunes un par un.
Puis incorporez la farine, le sucre vanille et la zest.
Faites battre les blancs avec un peu du sel.
Incorporez les œufs dans l’autre mélange.
Versez le mélange sur le moule préparé.
Enfournez pendant 5 minutes à 180˚C the pendant 10 minutes à 200˚C.

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